Plastlommer til kontoret

Hvordan oppbevare papirene på kontoret på best mulig måte? Svaret er: Plastlommer. Her kommer litt informasjon om plast og plastlommer.

Kontor

 

 

 

 

 

Hva plast egentlig er

Plast er ansvarlig for utallige deler av det moderne livet vi har i dag. Fra helse og velvære, ernæring, husly og transport til trygghet og sikkerhet, kommunikasjon, idrett og fritidsaktiviteter – plast har en overflod av fordeler for mennesket og verden. Plast er et formbart syntetisk materiale. Det består av syntetiske eller semi-syntetiske organiske stoffer, som gjør at det ved smelting kan deformeres uten å bli ødelagt. Denne egenskapen kalles plastisitet. Den gir plast stort potensiale for gjenbruk. Plastisitet er ikke den eneste gode egenskapen plast har. Det er vannfast, generelt allsidig, og kan lages og selges billig. Dette har ført til at plast er et av de mest brukte materialene i dag. Om man ser rundt seg og velger ut ti ting, består antakelig minst halvparten av dem av noen form for plast.

Hva plastlommer brukes til

Plastlommer er som oftest flate lommer laget av plast som man kan oppbevare ark i. I de vanligste typene er det kun plass til ett til noen få ark. Andre typer er laget for at det skal være plass til flere ark, som for eksempel en hel rapport. Mange er tilpasset slik at de kan plasseres inn i ringpermer eller andre typer permer. Noen er helt gjennomsiktige, mens andre bare er delvis. De kan også være laget såpass matte at det ikke er mulig å lese hva som står på papiret de inneholder. De kommer i flere ulike farger.

Papirer og ark er å se på de aller fleste kontorer. Det samme er kaffe. Det kan være litt krise, og i det minste unødvendig, å søle på ark. Plastlommer, med sine vannfaste egenskaper, hindrer ark i å bli ødelagt på denne måten. Plast er også svært bøyelig, og ark en plastlomme inneholder vil ikke bli skrukkete og kan ikke rives i stykker ved et uhell. Det er mye lettere å bla i en perm hvor arkene er plassert i plastlommer – dessuten, om man ønsker å organisere det enda ytterligere, kan man sortere informasjon i plastlommer med ulike farger.

Mange kontorer kan ha et generelt stort forbruk av plastlommer. Da plastlommer er en kilde til forsøpling – pass på å kildesortere, slik at plasten kan gjenvinnes til nye produkter og ikke kast plastlommer som fortsatt kan brukes.

Comments are closed.