Plastlommer A5

a5 plastlommerEt liv uten plast i dag er nok ganske vanskelig å forestille seg. Det har erstattet en rekke andre tradisjonelle materialer, slik som tre, papir og metall. Det er blitt fast inventar i omtrent alle typer bransjer. Enten er det en del av en ting, eller så er hele ting laget av plast. Hygieneartikler, transport, leker, elektronikk, kontorrekvisita, emballasje – det er overalt. Til tross for at det er såpass mye brukt, er det få som vet hva plast faktisk er laget av. Over 130 000 tonn plastemballasje går ut på det norske markedet hvert år. Halvparten av dette til husholdninger. Plast er laget av syntetiske eller semi-syntetiske organiske stoffer. Det har den egenskapen at det kan smeltes og formes på nytt til noe annet, uten å bli ødelagt. Dette gjør plast til et svært allsidig materiale.

Hva A5 er og hva A5 brukes til

A5 er et standardformat som måler 148 mm ganger 210 mm. Dersom man deler A4 i to på langsiden, får man A5. A5 er en relativt mye brukt størrelse, og er ofte å se i notatbøker og pocketbøker. I tillegg finnes det en del skrivebøker i denne størrelsen, både med og uten linjer. Størrelsen passer til å skrive dagbok i, lage lister eller notater, eller tegne små tegninger. Noe av dette kan igjen organiseres i plastlommer.

A5 Plastlommer og fordeler

Plastlommer kommer i flere farger og størrelser. De kommer selvfølgelig også i A5. Kanskje vil man lage sin egen dagbok eller tegnebok i A5, og vil hindre at arkene blir tilsmusset, skrukkete eller revet i stykker? Da bør man plassere dem i plastlommer. Plastlommer kan være laget slik at de ikke er mulig å se igjennom, eller at man kan delvis eller helt se gjennom dem. De er laget for ulike behov og kommer som sagt derfor også i flere farger. Med farger kan man lettere organisere, kanskje i ringpermer? For plastlommer er nemlig ofte hullet på siden slik at de skal passe i ringpermer eller andre typer permer.

Plast og miljø

Det er ingen tvil om at plast er kilde til forsøpling på kloden, men plast er overhodet ingen miljøversting sammenlignet med en del andre ting. Bare tenk på å ikke kaste plastlommer om du kjøper for mange – spar heller på dem til senere og kildesorter dem når de ikke lenger kan brukes.

Comments are closed.