Plastlommer A4

Plast og bruksområder

Plast. Man ser det overalt. Det former mye av emballasjen for maten og drikken vår. For mange er det overalt i hjemmet, på arbeidsplassen, båter, biler, buss og fly. I klær, briller, tannbørster, bestikk, leker, plastlommer – listen bare fortsetter. Spørsmålet er ikke hvor det er, men heller hvor det ikke er. Plast er blitt en stor del av livet vårt, og sånn er det bare. Den er omtrent ikke til å unngå. Plast stammer fra det greske ordet plastikos, altså noe som kan støpes. Og riktig, plast er fleksibelt, lett, vannavstøtende, slitesterkt, og relativt billig. Det kan være kjemisk motstandsdyktig, opakt eller gjennomsiktig, og praktisk talt uknuselig. Det har den egenskapen at det kan deformeres uten å bli ødelagt. Dette kan være svært nyttige egenskaper, og har ført til at plast spiller mange viktige roller på jorda nå i dag.

A4 PlastlommerHva brukes A4-størrelsen til?

A4 er kanskje den størrelsen de aller fleste er mest kjent med. Man blir godt kjent med den allerede fra tidlig alder av, i skole-, skrive- og tegnebøker. De fleste skrivere skriver ut i A4. Det er et standard papirformat som måler, etter ISO (internasjonal standard), 210 mm ganger 297 mm. Deler man et A4-ark på tvers på langsiden, får man A5. A4 brukes i et bredt spekter av produkter, som dokumenter, herunder magasiner, kataloger, brev og skjemaer.

Fordeler med plastlommer

Å søle på viktige dokumenter og bilder er noe de fleste prøver å unngå. Men det er ikke alltid så lett når man liker å spise og lese samtidig. Noe som kan gjøre det hele lettere er å plassere dokumentene inn i plastlommer. Noen ganger kan det være aktuelt å organisere ark med informasjon på hver side i plastlommer inni permer, noe som også gjør det lettere å bla igjennom. Disse plastlommene er veldig enkle å få tak i. Andre ganger vil man kanskje plassere litt større dokumenter og rapporter i en plastlomme. Plastlommer kommer i flere ulike tykkelser og farger, så de passer til ethvert behov. Plastlommer reduserer aldringen til dokumenter og bilder betraktelig, og det hindrer arket i å bli krøllete eller revet fra hverandre. Uhell kan skje, men med plastlommer blir dokumenter bedre bevart.

Helse og miljø

Plast bør, tross alt, brukes med omhu – for selv om plast spiller en stor rolle på jorden, er den også med på å forårsake miljøproblemer og i verste fall helseproblemer. Men med resirkulering og forsiktighet skal ikke plast være noe problem.

Comments are closed.