Billige plastlommer

Hva er plast?

Plast er et mye brukt syntetisk materiale som fremstilles ved polymerisering. Det er en betegnelse som omfatter flere kjemisk ulike materialer med ulik kjemisk oppbygging og sammensetninger. Sjelden består plast kun av basisplasten (polymeren), den er som regel også tilsatt hjelpestoffer som antioksidanter og brannhemmende midler. Plast er brukt i svært mange ulike ting, som isolasjon, implantat, i rør, poser, sekker, leker og plastlommer.

Hva plastlommer brukes til

Plastlommer brukes stort sett til å lagre papir eller ark. Dette hindrer arket i å krølle seg. Når et ark krøller seg kan det være vanskelig å lese eller tyde det som står på det. Plastlommer forhindrer også tilsmussing av arket. Tilsmussing kan ha lignende konsekvenser som det krølling av ark kan ha. Dersom et område på et ark blir så tilsmusset at det ikke er mulig å fjerne, kan i tillegg også informasjon gå helt tap. Arket kan heller ikke rives i stykker like enkelt når det er i en plastlomme.

Fordeler med plastlommer

Permer og papir er mye brukt for dokumentasjon og lagring av informasjon. Dersom arkene er lagt i plastlommer, vil det gi den fordelen at permen blir lettere å bla igjennom. For eksempel bruker mange legekontorer og andre butikker som har permer liggende åpne for pasienter og kunder plastlommer fordi det gir en lettere tilgang til informasjonen de vil dele. Dette er fordelaktig for å nå ut med budskapet man har.
Plast kan være en viktig kilde til forsøpling. Det er derfor viktig å ikke kaste en overflødig plastlomme, men heller å ta vare på den til senere bruk. Selve basisplasten kan som regel ikke tas opp i en organisme gjennom hud og slimhinner, men det har imidlertid vært noe tvil om noen av tilsetningsstoffene. Disse har med tiden blitt byttet ut, så negative helseeffekter når det gjelder plastlommer er ikke noe å bekymre seg for.

Plastlommer er billigBillige plastlommer

Plastproduksjonen økte kraftig etter 1930 og det tok over for en rekke andre stoffer som var vanlig å bruke på den tiden. Mye av grunnen til det var at plast var mye billigere å produsere, noe det også er den dag i dag. Derfor er plastlommer billige og er å få kjøpt hos en rekke leverandører i ulike størrelser og farger, for eksempel A3-, A4- og A5-størrelse, og i alle farger man kan tenke seg. Man kan bruke farger på plastlommene for eksempel til å kategorisere forskjellig informasjon, som vil gjøre det lettere å forholde seg til informasjonen.

Comments are closed.